Den Haag, 28 mei 2015 – Acteur, presentator en Hagenaar Eric Bouwman is het gezicht van het Volvo Ocean Race Festival van 18 t/m 20 juni 2015 in Den Haag. Bouwman praat het hele programma aan elkaar. Bouwman verwelkomt bijvoorbeeld de rond de wereld zeilers wanneer ze in de haven van Scheveningen arriveren. “Het wordt echt ontzettend gaaf, zo’n groot internationaal evenement in ons eigen Den Haag!”

"Geen moment getwijfeld"

Bouwman, die dit moment in diverse commercials te zien is, heeft in de soapserie ‘Onderweg naar Morgen’ een rol gehad en is tevens musicalster. Daarnaast is hij Hagenaar en ook nog eens een waterrat. Hoewel hij niet specifiek een zeiler is, heeft hij geen moment getwijfeld over de presentatie van het festival.

“Vanaf het moment dat ik werd benaderd ben ik enthousiast. Als je hoort wat er allemaal gebeurt, het smaakt gewoon naar meer.” Zoals veel meer Hagenezen is hij vereerd dat een internationaal evenement als de Volvo Ocean Race naar Den Haag komt.

“Eerlijk gezegd had ik hiervoor nog nooit over deze race gehoord, maar ik zou zeker weten naar het festival komen. Er gaat zoveel gebeuren en die artiesten, wauw.” Bouwman geen echte zeebonk Bouwman noemt zichzelf een waterrat, hij staat regelmatig op een wakeboard en sinds kort probeert hij het golfsurfen onder de knie te krijgen. “Maar op zee op een boot wordt ik zeeziek, voor het festival ga ik er dan ook alles aan doen om dit te overwinnen.

Er wordt namelijk over gedacht om mij als jumper mee te laten varen wanneer de boten op zaterdag weer vertrekken.” Iedere legstart vaart er op elke deelnemende boot een bekend iemand of een vertegenwoordiger van de media mee. Deze persoon springt na een tijdje racen weer van boord. Humberto Tan zeilde bijvoorbeeld al mee en sprong na een paar zeemijlen van de Team Brunel boot tijdens de herstart in Abu Dhabi. Bouwman: “Het lijkt me echt te gek om te doen. Maar dan wil ik met de vrouwenboot mee, dan moeten ze me wel van boord jonassen!”

Volvo Ocean Race, The soap

Bouwman is niet bang voor nieuwe uitdagingen. Maar hij vindt het, naar eigen zeggen, bizar wat de zeilers van de Volvo Ocean Race doen en meemaken. “Hun verhaal zal zich perfect lenen voor een soap”, verklaart hij in het AD Den Haag. Tijdens het festival mogen we dan ook verwachten dat hij, zodra hij de kans krijgt, de zeilers het hemd van het lijf zal vragen.

“Ik vraag me echt af hoe die zeilers aan boord ontspannen. Je zit met 9 man op zo’n kleine ruimte, wat nu als je ruzie krijgt, hoe gaan ze daarmee om? Dat vraag ik me echt de hele tijd al af.”

De stem van het Volvo Ocean Race Festival

Tijdens het Volvo Ocean Race Festival is het de stem van Bouwman die je overal gaat horen. Wanneer de zeilers arriveren, verwelkomt hij ze aan de kade. Tijdens de concerten kondigt hij de artiesten aan, en zorgt hij voor het nodige vermaak op het podium. En bij het vertrek van de boten staat hij er om ze uit te zwaaien. Of we hem ooit zelf op een boot gaan zien? “Ik ben wel van plan om wat zeillesjes te volgen, wie weet doe ik de volgende editie wel mee aan de race,” sloot de Hagenaar gekscherend af.

Meer over het Volvo Ocean Race Festival

Het Volvo Ocean Race Festival Den Haag vindt plaats van 18 t/m 20 juni in de haven van Scheveningen. Het Festival is gratis toegankelijk alleen voor de muziekconcerten is een kaartje van €25,- verplicht. Het is de eerste keer dat de langste en zwaarste zeilrace ter wereld Den Haag aandoet. Samen met zeilend Nederland, festivalliefhebbers, oranje gekken, Eric Bouwman en alle andere Hagenezen wordt er van deze pitstop een groot feest gemaakt. Dat mag je niet missen!